woensdag 29 februari 2012

Recept: courgette soep

Regelmatig maak ik courgette soep, een smaakvol en makkelijk recept die ik op verzoek van mijn vriendinnen moet delen op mijn blog, bij deze ladies!

Wat heb je nodig:

2 uien
3 teentjes knoflook
2 grote courgettes
2 theelepels mosterd
1 blikje tomatenpuree
1 bouillon blokje
1 liter water
olijfolie
1 bakje kruidenkaas of melk
diepe pan
keukenmachine om te pureren

Hoe maak je de soep:

Begin met het snijden van de uien, knoflook en courgettes in kleine stukjes.
Zet de pan op hoog vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Voeg de uien, knoflook en in stukken gesneden courgettes toe. Roer regelmatig in de pan totdat alles glazig is geworden en voeg 2 theelepels mosterd toe. Doe alles in een keukenmachine tot het vloeibaar is geworden.

Vervolgens kook je 1 liter water en voeg het bouillonblokje toe, wanneer het bouillonblokje is opgelost voeg je de vloeibare courgettes toe. Om extra smaak aan te brengen doe je er een blikje tomatenpuree en wat roomkaas bij (denk aan Paturain, Galan) zodat de soep wat dikker en voller van smaak wordt. Wanneer je de soep wat magerder wilt houden kun je de roomkaas ook vervangen door melk.

Ongeveer een kwartiertje zachtjes laten koken en je hebt een heerlijk vullend soepje!

Tip: je kunt soep makkelijk invriezen, wat ideaal is als je een keer geen zin of tijd hebt om te koken.

2 opmerkingen:

  1. En op deze manier kan je dus ook heel lekkere wortelsoep maken! Klinkt niet lekker, maar is wel lekker, en gezond! Eigenlijk precies hetzelfde (ik laat wel de tomatenpuree en mosterd achterwege) en gebruik cremefraice i.p.v. roomkaas. Om het wat zoeter te maken voeg je 2 eetlepels honing toe en witte peper en peterselie maakt het af. Bon apetit!

    BeantwoordenVerwijderen